• Inregistrare
PDF Imprimare Email

Modulul 10

CE TREBUIE SĂ ŞTIE UN ANTREPRENOR DESPRE FINANŢE
Rolul modulului ,,Ce trebuie să ştie un antreprenor despre finanţe” este de a familiariza cursanţii cu terminologia şi conceptele specifice managementului financiar, precum şi cu modalităţile de previziune şi analiză financiară a rezultatelor firmei. Modulul este structurat pe 5 teme.

Funcţiile managementului financiar, funcţii necesare în luarea deciziilor, respectiv: prevedere, organizare, coordonare, antrenare, evaluare şi control.

Strategia unei firme din punct de vedere financiar, rolul pe care îl joacă stabilirea unor ţinte strategice şi ţinte financiare compatibile la nivel de organizaţie ce pot duce la îndeplinirea scopurilor, obiectivelor, misiunii şi viziunii acesteia. Bugete şi costuri se prezintă modalităţile de calcul, de folosire, necesitatea şi se vor face o serie de aplicaţii pe întocmirea unor bugete şi costuri ale unei organizaţii. Raportări financiare  constitutie practic baza de analiza a diverselor situaţii financiare ce se întocmesc. Aceste raportări cât şi indicatorii financiari ce pot fi calculaţi pe analize de trenduri şi pe proiecţii duc la luarea unor decizii corecte cu privire la viitorul unei organizaţii cât şi cu raportarea către investitori, beneficiari, participanţi  a prezentului şi a acţiunilor trecute ale organizaţiei.
În tema de etica şi legalitatea în managementul financiar al unei firme se prezintă rolul în cadrul deciziilor financiare şi al conduitei personalului din domeniu.

Rolul acestui modul este de a prezenta cursanţilor elemente de nivel mediu despre managementul financiar al unei companii, oferindu-le oportunitatea de a-şi dezvolta şi exersa adecvat abilităţile specifice necesare organizării, monitorizării şi controlului financiar al propriei firme cât şi analizării poziţiei acesteia în piaţă faţă de competitori cât şi din perspectiva strategiei propuse de dezvoltare.


Atenție! Pentru suportul de curs și pentru alte materiale suplimentare trebuie să vă autentificați.


 

Ce trebuie să ştie un antreprenor despre finanţeUPB
Copyright © 2017. Antreprenor - Universitatea Politehnica - Bucuresti.

S5 Box

*
*
*
*
*

Campurile marcate cu asterix (*) sunt obligatorii.